Torres defensives

posted in: Patrimoni | 0

Existeix un important patrimoni militar i defensiu a l’illa, que bé mereix l’atenció i visita de tots nosaltres. L’illa va ser un punt estratègic a la Mediterrània i això va fer que fos molt cobejada per potències, pobles, corsaris, pirates…

Entre altres mitjans defensius, destaquem les torres de defensa costanera. Van existir més de 15 torres d’aquest tipus, construïdes a finals del segle XVIII i principis del XIX, a més de 19 torres medievals i 14 atalaies; tot plegat, per vigilar i defensar l’illa.

Moltes d’aquestes torres de defensa costanera es poden visitar, altres són visibles però no visitables, i només una va quedar totalment derruïda pel famós corsari anglès Lord Cochrane, la d’Atalis (Son Bou).

Nosaltres recomanem la visita a la Torre de Fornells (Fornells), que actualment té un petit centre interpretatiu, i la torre de Sant Nicolau (Ciutadella), també visitable i amb un petit museu a l’interior. Però us volem proposar també que descobriu els llocs per arribar a altres torres que trobem repartides per tota l’illa; és part de la nostra història, coneix-la!

Si vols veure recorreguts pel patrimoni militar, clica aquí