Illa del Rei

posted in: Patrimoni | 0

Diuen que quan el Rei Alfons III va trepitjar Menorca per primer cop, ho va fer a l’illa del Rei, abans coneguda com illa dels conills. Va entrar pel port de Maó amb la intenció de conquistar l’illa als musulmans.

Així, un dia del mes de gener  de 1287, el Rei va començar la seva tasca de conquesta. L’almoixerif Abu Omar  es va rendir a les tropes cristianes des del seu refugi en el Castell de Santa Àgueda, i segons els historiadors,  va pactar acords per a la seva salvaguarda, la dels seus familiars i part del seguici, deixant a la resta del seu poble a mans del rei cristià…

A més de ser un punt de referència en la història de Menorca, l’illa del Rei  compta amb un patrimoni ben divers: des de les restes d’una basílica paleocristiana (segle VI), fins els edificis, de principis del segle XVIII, del que va ser el primer hospital naval de la flota anglesa fora d’Anglaterra (també utilitzat posteriorment pels francesos i els espanyols, inclòs, per la població civil fins ben entrat el segle XX).  Nosaltres afegim que és un indret curiós, una illa dins d’una altra illa, un petit raconet tranquil i envoltat d’aigua i natura que es pot visitar i on s’ha recreat part del que va ser aquell gran hospital.  Una visita imperdible.

Nota: A l’illa del Rei també es programen concerts i altres esdeveniments i els diumenges matí qualsevol
persona es benvinguda a col·laborar en petites tasques de manteniment. T’hi apuntes?