Bars amb valor afegit

posted in: Cultura | 0

Hi ha llocs que ens encanten, no cal dir res més. Avui us presentem dos bars per prendre alguna cosa, per berenar (esmorzar), a mitja tarda, a la nit…

El valor afegit el posen l’arquitectura i la decoració. El café Baixamar és un bar que trobareu al port de Maó i que va ser un antic magatzem de gra. Les seves bigues són pals de vaixells, i la decoració està ornamentada amb antigues faroles, escultures de fusta…,al pis de dalt hi ha rajoles amb curiosos dibuixos de l’Ilíada. El bar també és seu de petites exposicions d’artistes illencs, pintors, fotògrafs…i els seus entrepans “fets a mida” són fantàstics.

Cristanal i Gradinata està situat al carrer d’Isabel II, on havien estat les quadres i l’entrada del servei d’una casa senyorial, i es veritat, tal com es diu en el llibre Comerços de sempre, de l’Ateneu de Maó, recorda, i molt, a alguns bars de París. A més de tastar els petitons entrepans coneguts com “Manolitos”, veureu aparells de ràdio, bòtils de cervesa i de sifó decorant las parets d’aquest bonic local.

El que diem sempre: que gaudiu!