Un matí a Maó

posted in: Paisatges de l'illa | 0

Et mostrem “quatre” coses que fer i veure per Maó en un passeig per Maó d’un matí, tot i que som conscients de que la ciutat ofereix molt més.

1.- Esmorzar a Cristanal i Gradinata, al carrer d’Isabel II. Tasta els “manolitos” petits entrepans en un local que van ser les quadres i l’entrada del servei d’una casa senyorial. El lloc mereix una parada. Un secret: per nosaltres aquí es fan els millors tallats i cafès amb llet de Maó.

 

Bar Cristanal i Gradinata

2.- Passejar pels carrers d’Isabel II fins l’església de Sant Francesc, aturar-vos al mirador que hi ha sobre el port, tornar pel mateix carrer per veure l’Ajuntament i els seus voltants. Aneu a la Plaça de la Conquesta i descubriu dos miradors més sobre el port. I a mig camí: no oblideu parar al mirador de Ses Monges, el més encissador de tots!

Mirador des de dalt del carrer Ses Voltes

 

La baixada cap al mirador de Ses Monges

3.- Entreu a l’esglèsia de Santa Maria, encara que nomès sigui per veure el seu orgue catalogat com a monumental, amb més de 3.000 tubs. Seguiu caminant pels carrers peatonals del carrer Nou i el carrer de Sa Ravaleta, els més comercials, fins a la plaça del Carme. Entreu al claustre del Carme, mig mercat i mig centre comercial petit,(un bon lloc per comprar formatge i sobrassada),i no deixeu de visitar el mercat des peix, mig peixateria i mig local, per prendre alguna cosa d’una forma diferent, alguns dies inclús hi teniu música.

 

Part del mercat des Peix, zona d’oci

 

Claustre del Carme

4.- Baixar pel bonic carrer de Ses Voltes i passejar per tot el port de Maó, un dels ports naturals més grans del món. Aquí podeu visitar la tenda del conegut Gin Xoriguer, menjar alguna cosa, veure les botigues, conéixer la nostra particular “sirenita” mirant al mar…

 

Bonic carrer de Ses Voltes de Maó

 

La “Sirenita”, Maó

 

… i no oblideu que Maó té i ofereix molt més!