Orquídies

Sí, no només trobem orquídies als tròpics. La mediterrània gaudeix d’uns exemplars tan petits com bonics; basta mirar-les de prop per veure la seva estranya bellesa.

Hi ha unes vint mil espècies d’orquídies repartides per tot el món i els únics llocs on no poden viure són els deserts i les zones polars. A l’illa podeu trobar una trentena d’espècies, tot un repte per als amants d’aquestes petites, boniques i curioses flors.

Us proposem que aneu a la seva recerca amb la vostra càmera de fotos. A més de caminar, respirar i gaudir, la seva trobada és molt gratificant i no us podreu estar de fotografiar-les des de mil i un angles diferents. Proveu-ho!

A l’illa podeu trobar tres gèneres diferents d’orquídies: les anomenades popularment “mosques” (que amb la seva forma imiten i atreuen als insectes), les serapies, conegudes com a llengües, i les anacamptis, amb inflorescències cilíndriques.

Aquí us deixem un petit mapa dels llocs on se solen veure aquestes captivadores flors. Ah! Us recordem que els mesos més comuns de floració son el març i l’abril, que no totes surten al mateix temps, i que existeix una que floreix a la tardor, la spiranthes spiralis.

Bona trobada!

10 itineraris florístics de Menorca (cime)

Mapa interactiu d’itineraris florístics (ide-cime)