El que primer volem destacar del gin menorquí es que és diferent.

Tot i que van existir diverses destil·leries a l’illa, actualment, només la destil·leria Xoriguer fa el gin de Maó, així que és també conegut com a gin Xoriguer.

L’origen del gin es situa en els anys de la dominació anglesa a l’illa, entre el 1712 i el 1802. Tot i que va començar sent una beguda habitual entre els soldats i la població anglesa de l’illa, poc a poc es va anar estenent, fins convertir-se, avui dia, en una beguda popular.

Conegut com “pomada” a la part de Maó i com a “gin amb llimonada” a la part de Ciutadella, aquesta beguda (feta amb gin i llimonada) és de les més conegudes de l’illa, en especial, durant les festes patronals, i us garantim que el seu gust és únic.

També és prou coneguda la “pellofa”, feta igualment amb gin, una pell de llimona i una mica de sifó.

Les característiques del gin de Maó són: aspecte transparent, incolor i amb marcat sabor de ginebró, a més de la seva elaboració artesanal.

La seva graduació alcohòlica és entre el 38 i el 43%, així que … en compte!

La destil·leria de Son Xoriguer al Port de Maó, es pot visitar, i es poden veure els seus antics alambins de coure, escalfats amb foc de llenya, i també, altres productes que es fan a la destil·leria. Os animen a visitar-la.

I, encara que no estiguis malalt, no te’n vagis de l’illa sense tastar una “pomada” (o gin amb llimonada).

Web de la destil·leria Xoriguer.

Pots trobar fàcilment el gin Xoriguer a les tendes i supermercats de l’illa, amb el seu peculiar envàs, i també a la destil·leria.