Fars, millor de nit

posted in: Patrimoni | 0

Als aficionats a visitar els fars ens sol captivar la seva ubicació, en llocs apartats, envoltats de natura i amb impactants vistes a la mar, com succeeix amb els fars de Menorca. No obstant, això que ens resulta tan atractiu de veure a la llum del dia ens pot impedir conèixer-los quan entren en funcionament i cobren tot el seu sentit, de nit.

Hi ha qualque cosa màgica i atemporal en un far encès, projectant els seus feixos de llum a la foscor. En las nits de calma i sense lluna, es tota una experiència estar sota d’un far i mirar cap amunt. La llum sembla fer-se sòlida amb el cel negre de fons. És casi hipnòtic. A les nits de lluna en canvi, sobretot si coincideix amb el que es coneix com “superlluna”, resulta impressionant veure el far des de lluny, mentre la lluna puja des de l’horitzó.

Un bon pla podria ser visitar el far a la posta de sol i quedar-se fins que s’encengui. Per a nosaltres, els més impressionants són el de Favàritx, Cavalleria, Punta Nati i l’illa de l’aire. A aquest últim només podreu accedir amb la vostra barca, però també val la pena la seva observació des de l’urbanització de Punta Prima.

Us convidem a una “nit de fars”.

Aquí podeu veure els dies de lluna plena d’aquest any